9317,24%-0,84
37,95% 0,34
43,14% 0,15
4074,57% 0,31
6621,05% 0,78
KOMMAGENE HABER AJANSI/-İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, şubat ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı.
Rapora göre, şubat ayında en az 121 işçi hayatını kaybetti.
İş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılım
İş cinayetlerinin nedenlerinde ilk sırada trafik, servis kazaları var. Bu ölümlerin yarısını taşımacılık işkolundaki şoförler, diğer yarısını ise fabrikalara, inşaatlara ve işyerlerine giderken devrilen servislerdeki işçiler oluşturuyor. İkinci sırada, her işkoluna yayılan bir şekilde ezilme, göçük ve üçüncü sırada ise esas olarak inşaatlarda görülen yüksekten düşmeler yer alıyor.
Şubat ayında iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı şöyle:
Trafik, servis kazası nedeniyle 31 işçi; kalp krizi, beyin kanaması nedeniyle 23 işçi; ezilme, göçük nedeniyle 16 işçi; yüksekten düşme nedeniyle 15 işçi; intihar nedeniyle 6 işçi; şiddet nedeniyle 6 işçi; zehirlenme, boğulma nedeniyle 5 işçi; patlama, yanma nedeniyle 4 işçi; elektrik çarpması nedeniyle 3 işçi; nesne çarpması, düşmesi nedeniyle 3 işçi; kesilme, kopma nedeniyle 1 işçi; diğer nedenlerden dolayı 8 işçi hayatını kaybetti.
Şubat ayında Türkiye’nin 45 şehrinde ve yurtdışında üç ülkede (kısa vadeli çalışmak için gidilen veya Türkiye menşeili şirketlerde çalışan) iş cinayeti gerçekleşti:
16 ölüm İstanbul’da; 7’şer ölüm Antalya, Bursa ve Gaziantep’te; 6 ölüm Kocaeli’nde; 5 ölüm İzmir’de; 4’er ölüm Batman, Burdur, Sakarya ve Samsun’da; 3’er ölüm Ankara, Denizli, Düzce, Mersin, Muğla ve Şanlıurfa’da; 2’şer ölüm Adana, Aydın, Bilecik, Eskişehir, Konya, Kütahya ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Adıyaman, Afyon, Balıkesir, Bartın, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Manisa, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Gürcistan, Irak ve Rusya’da meydana geldi.